ת. כניסה לקטלוג: 18-10-2016
ת. עדכון אחרון: 04-03-2016
לא מספיק לדעת מה בריא ונכון לאכול – צריך גם לדעת איך ליישם את הידע הזה. סיבה מרכזית לקושי לעשות זאת, הינה שחלק
ניכר מהאכילה שלנו היא 'אכילה רגשית' – אכילה שמקורה אינו בצורך פיזיולוגי של הגוף, אלא במניעים נפשיים.
התעוררותן של תשוקות למאכלים הנחשבים כ"לא־בריאים", הינה חלק ממנגנון גופני־נפשי, שמטרתו לאזן ולשפר את מצבנו
הנפשי באופן כלשהו. לכן, לא כדאי להתעלם, להדחיק או לדכא תשוקות, אך גם לא לספק אותן ללא מעצורים. עדיף לקבל את
קיומן ולנסות להבין מדוע התעוררו. בדרך זו מתאפשר לבחור נכון יותר אם לספק אותן או להימנע מכך, ובאותה עת ללמוד לגבי
עצמנו – איך לחיות ולהתנהל נכון וטוב יותר.
הספר בעקבות התשוקה לאוכל חושף ומסביר את ההיבטים והמנגנונים העיקריים של התעוררות תשוקות לאוכל ושל אכילה
רגשית. לא קיימים נוסחת קסמים או פתרון מהיר וקל להרזיה או להפסקתן של תשוקות למאכלים "לא־בריאים", אך הספר מציע
גישה, ידע וכלים ייחודיים המאפשרים לאזן אכילה רגשית, להפחית משקל עודף, ולשמור על כך לאורך זמן. קריאתו תומכת
בתהליך לימוד עצמי אישי, אשר מוביל לאכילה בריאה ומספקת; כזו שמתרחשת באופן טבעי וספונטאני, ומתוך שלום פנימי.