ת. כניסה לקטלוג: 26-07-2022
ת. עדכון אחרון: 04-01-2022
"וַתַּבֵּט אִשְׁתּוֹ מֵאַחֲרָיו וַתְּהִי נְצִיב מֶלַח" (בראשית יט, 26)שש מילים המהלכות אימה וקסם.
למה אסור להביט לאחור? למה היא הביטה? איך הייתה אישה בשר ודם לנציב מלח?
מסע עם אשת לוט חוקר את מוטיב המבט האסור לאחור ואת מבטה של אשת לוט כמייצגים תופעה חיה הנוכחת בעולם הרוח ובחיי הנפש.
הספר מזמין את קוראיו למסע בעל תחנות מרובות; תחילתו בעיון מעמיק בפרקי מקרא, שם נפגוש את משפחת לוט, משה, יונה וערפה – אלו המבקשים נתיב למבטם ולמסעותיהם – והמשכו בעיון במדרש ובספרות בת זמננו. לצד דברי מדרש עתיקים יפגוש הקורא שירה צעירה, נובלה נועזת ובלוג אינטרנטי, שכותביהם פנו אל הסיפור המקראי וביקשו להסיר ממנו את המלח ולהשיב לו חיים.
התחנה האחרונה שאליה חותר המסע הרב-תחומי הזה ממוקמת במרחב הנפשי-הביבליותרפי, ובה ייחשפו הקוראים לקולותיהם של אלו שנענו להזמנה להגיב בשיחה או בכתב על הסיפור המקראי על אשת לוט. תגובותיהם של מגוון אנשים בני גילים שונים זוכות לדיון מעמיק ורגיש, המעיד על הקשר שאינו ניתן להתרה בין המבט לאחור ובין היכולת לספר סיפור.
במתח שבין האסור למותר, מסע עם אשת לוט מלמד כיצד אפשר להשיב את המבט, ליצור בעזרת סיפור גשר אל "האחור", לשחרר טראומות רבות ולסלול נתיב לתנועה נפשית ולשינוי.
זהו מסע אל מבט אחד שקפא בזמן. זוהי הזמנה לכל אדם לצאת למסע בעקבות עברו.
ד"ר נגה בן-ששון היא ביבליותרפיסטית, מרצה וראש מסלול ההכשרה במגמה לביבליותרפיה בחוג לייעוץ והתפתחות האדם באוניברסיטת חיפה, מטפלת ומדריכה. בעלת רקע אקדמי נוסף בתחומי המקרא, פילוסופיה יהודית וספרות. במהלך שנים רבות עבדה עם קשישים ובמחלקה פסיכיאטרית לנוער. מטפלת בקליניקה פרטית.