epubcatalog logo

חיפוש  -  הנקראים ביותר  -  הנמכרים ביותר  -  פרסום בקטלוג

הפסיכולוגיה של האושר

הפסיכולוגיה של האושר

ד"ר אורי נויבירט

פוקוס

ת. כניסה לקטלוג: 14-03-2022

ת. עדכון אחרון: 10-07-2021

להשיג בחנויות הבאות:

הפסיכולוגיה החיובית, המכונה גם "מדע האושר", היא תחום מדעי חדש יחסית שמתמקד בחקר האושר והשגשוג האנושי, במטרה לסייע לבני אדם לשפר את רווחתם הנפשית ואת איכות חייהם.
הפסיכולוגיה המסורתית, בניגוד לפסיכולוגיה החיובית, עסקה בעיקר ב"מזעור נזקים", כלומר בניסיון לסייע לאדם הסובל ממצוקה נפשית לחוש פחות אומלל, אך הזניחה את העיסוק בשאלה כיצד יכול אדם להרגיש יותר מאושר בחייו. מטרתה של הפסיכולוגיה החיובית היא לתקן את חוסר האיזון הזה ולספק ידע נרחב על הדרך לחיות חיים טובים ומשמעותיים יותר.

העיסוק בצדדים החיוביים של החיים – בהנאות, בחוזקות, בסיפוקים, בזרימה ובמשמעות – חיוני בהחלט בדרך לאושר, אולם אינו מהווה ערובה לאושר. אדם יכול לחיות חיים מלאי הנאות ומשמעות ועדיין לא לחוש מאושר הואיל והוא סובל מהתמכרות, מדאגות כלכליות, מקנאה עזה, מלחצים או מרגשות שליליים אחרים.

כדי לשפר את איכות חיינו עלינו ללמוד לא רק על הדברים שעשויים להניב לנו אושר, אלא גם על הדברים שמפריעים לנו לחוש מאושרים; אין קיצורי במסע לשיפור הבריאות הנפשית שלנו.

האושר הוא מושג מורכב, ובכל זאת, אם ננסה להגדירו במשפט אחד נוכל לומר שאושר הוא שילוב של רגשות חיוביים, מחשבות חיוביות ומעשים חיוביים. עם זאת, על מנת להבין לעומק את משמעות המשפט מומלץ לבחור בדרך הארוכה והמתגמלת ולקרוא בעיון את הספר.

ספר זה בוחן באופן יסודי, מקיף ושיטתי את הפסיכולוגיה של האושר, מתוך מטרה להבין כיצד פועל האושר? איך ניתן להשפיע עליו? ומה מפריע לנו להגיע אליו?

המודעות למה שמתחולל אצלנו – ברגשות, במחשבות ובמעשים – אינה רק התחלת הפתרון, אלא היא עיקר הפתרון בדרך לחיים מאושרים ומשמעותיים יותר.

הספר נועד לתת מענה מעמיק לצמא של רבים לגעת באושר, לגלות משמעות ולשפר את איכות החיים האישיים, הזוגיים והמקצועיים.

בספר זה תמצאו תשובות לשאלות מסקרנות כמו:

מדוע המחשבה שנהיה מאושרים יותר כשנשיג דבר מסוים עלולה להתבדות? ומדוע הגשמת חלומות אינה מובילה בהכרח לשינוי ברמת האושר המתמשך שלנו?
האם ניתן בכלל לחוות אושר מתמשך או להגדיל את רמת האושר והרווחה הנפשית שלנו?
כיצד ניתן להתמודד עם רגשות שליליים – כמו קנאה, כעס, אשמה, בושה, חרדה ועצבות – אשר מפריעים לנו לחוש מאושרים?
כיצד ניתן להתמודד עם מחשבות שליליות – כמו דאגות, טרדות, זיכרונות לא נעימים, מחשבות פרפקציוניסטיות ופרשנויות פסימיות – אשר פוגמות באושר וברווחה הנפשית שלנו?
כיצד ניתן לשפר את תפקודנו והרגשתנו בעבודה ובזוגיות על פי חוקרי הפסיכולוגיה החיובית?