ת. כניסה לקטלוג: 15-03-2022
ת. עדכון אחרון: 02-03-2022
ספר הגות זה נכתב בעקבות התנסותה של המחברת בקורס ספרות ורפואה, שאותו יזמה ותכננה בשנת 2010 ואשר אותו היא מלמדת בפקולטה לרפואה שבאוניברסיטת תל-אביב. הספר דן בנושאים בספרות וברפואה מנקודת מבטם של סופרים, משוררים, הוגי דעות ורופאים וגם של חוקרים ומדענים האחראים על פיתוחם של חידושים בביוטכנולוגיה וברפואה.
הספר, על שבעת כרכיו, מהווה מאגר אנציקלופדי של ידע ומחקר ומציג את הזיקה שבין ספרות ורפואה מנקודת מבטה הייחודית של המחברת, רופאה בהכשרתה המקצועית, אשר בשנים האחרונות עוסקת בכתיבת פרוזה, ספרי הגות ומחקר.
הספר מציג היבטים רפואיים - מדעיים ואתיים משולבים קטעים פואטיים וסוקר השתקפויות של נושאים אלו בעולם העתיק, בקורפוס ההיפוקרטי, בכתבי גלנוס, כמו גם בימי הביניים, בתקופתם של אבן סינא והרמב"ם לו מוקדש הכרך החמישי. כמו כן נסקרת התפתחותם בתרבות היהודית והעברית ובחוקי המדינה תוך התייחסות לאתיקה רפואית. בהיבט הרפואי- מדעי כוללת המחברת בספר סקירות היסטוריות של מחלות שהשפיעו על עולם הספרות וניסיונות לבאר את פשרן בראי התקופה, לצד ניתוח אספקטים רפואיים חדשניים. בספר נמנים גם שער נרחב העוסק בפסיכיאטריה ושער העוסק ברופאים במלחמת העולם השנייה.
הכרך השישי עוסק ברפואה החדשה ודמותו של הרופא בעידן המידע והביוטכנולוגיה.
הכרך השביעי עוסק במגיפות בספרות ובמציאות תוך התייחסות לפנדמיית הקורונה.
גישתה הרב-ממדית של המחברת ביחס לדמותו של הרופא ולדילמות שביחסי רופא-חולה נדונים תוך התייחסות לטקסטים הבולטים בסצנת הספרות המקומית והעולמית. הספר מתייחס גם להרצאות של אנשי רוח, רופאים וחוקרים שנטלו חלק בקורס. צילומי ההרצאות מופיעים באינטרנט.
סדרת הספרים זיכתה את המחברת בפרס ע״ש ד״ר משה איינהורן בחקר ספרות הרפואה.