ת. כניסה לקטלוג: 01-01-2022
ת. עדכון אחרון: 26-12-2021
כיצד המיקרוביום - מערכת של טריליוני חיידקים ובעלי חיים זעירים במעי - תורם להשמנה, לבריאות וחולי? כיצד הסיבים שבמזון אחראים לטוב ולרע לתפקוד המיקרוביום במעי?
מהפכת המיקרוביום של המאה ה-21 חשפה את הקשר המשולש בין המיקרוביום, התזונה והבריאות. ד"ר וויל בולסוויץ, רופא אמריקאי מומחה למחלות דרכי העיכול, חושף בספר פורץ דרך זה את הממצאים החדשים של מדע המיקרוביום ומתווה תוכנית תזונתית בשם "תדלוק בסיבים" שתאפשר לכל אחד ואחת ליישם אותה לבריאות, לירידה במשקל ולמניעה וריפוי מחלות.
המזון שלנו מספק אנרגיה ורכיבי תזונה חיוניים לא רק לעצמנו אלא גם לטריליוני האורחים החשובים שלנו במעי, אשר פועלים מאחורי הקלעים כמעבדה ביוכימית מופלאה, שמייצרת עבורנו תרכובות ביוכימיות חיוניות לתפקודים קריטיים בגוף כמו:
מניעת השמנה * חיסוניות הגוף * איזון הסוכרת (סוג 2) * הורדת כולסטרול * תפקודי המוח * מניעת סרטן * חילוף חומרים * דלקתיות בגוף * איזון הורמונאלי * חרדה ודיכאון * הפרעות קשב ועוד.
הספר מתווה תוכנית תזונתית בשם "תדלוק בסיבים". התוכנית בת 28 יום ומלווה ב-80 מתכונים ששודרגו לחייך הישראלי בידי השף צחי בוקששתר. התוכנית תאפשר לכולם, ובמיוחד למי שרגישים לסיבים, להתחיל מייד ובהדרגה לאמן את המעי לצרוך את הסיבים הנכונים.
על מחבר הספר
ד"ר וויל בולסוויץ (MD) הוא רופא פנימאי, גסטרואנטרולוג ומומחה למחלות דרכי העיכול שזכה לאותות ושבחים על עבודתו ומאחוריו עשרות פרסומים מדעיים. ד"ר בולסוויץ סבל בצעירותו מהשמנת-יתר, שאופיינית לתזונה המערבית, עד שהכיר את אשתו לעתיד, היפה והרזה, שלימדה אותו את רזי התזונה הצמחית. המהפך הבריאותי שעבר גרם לו להעמיק ולחקור את הקשר בין המיקרוביום והסיבים ולאחר שהשיב את הבריאות לעצמו פיתח את התוכנית "תדלוק בסיבים" והחל לראות תוצאות מרגשות גם אצל מטופליו. היכנסו לאתר של ד"ר בולסוויץ בכתובת: .theplantfedgut.com